top of page

HIJOS DE AL-ANDALUS

Marruecos y la Península Ibérica han sido tradicionalmente inseparables entre sí a través del estrecho estrecho de Gibraltar. Hoy, Marruecos es uno de los pocos países que mantiene vivas las tradiciones de al-Andalus. Esta historia tiene un lugar especial en el patrimonio histórico, cultural y espiritual del país. Ubicado en el lejano oeste del mundo islámico, Marruecos es conocido en todo el mundo como un país único por su diversidad geográfica, histórica y cultural.

 

El 2 de enero de 1492 cae la ciudad de Granada con la rendición del último gobernante Abu Abdallah Muhammad XI, más conocido como Boabdil. Esto supone el fin definitivo de al-Andalus y del poder político de los musulmanes en la Península Ibérica. En la ahora unida España católica de Fernando e Isabel ya no hay lugar para los disidentes. El 31 de marzo de 1492 se firma el Edicto de Expulsión con euforia religiosa. Todos los judíos se ven obligados a convertirse al cristianismo o se les da cuatro meses para irse. Finalmente, entre 1609 y 1614, los últimos moriscos tienen que salir del país.

 

Los musulmanes andaluces y los judíos sefardíes están construyendo una nueva vida en el norte de África. Aportan nuevas influencias a Marruecos y enriquecen las tradiciones ya existentes. Los refugiados de la Península Ibérica experimentan sentimientos similares en el exilio, recordando su tierra natal, antepasados y pasado de manera común. Se integran gradualmente en la sociedad marroquí, conservando sus tradiciones y cultura únicas. Los andaluces suelen casarse dentro de sus propias comunidades formadas en Marruecos. Su herencia se transmite de generación en generación. A día de hoy, la conciencia de su identidad andaluza se ha mantenido viva entre sus descendientes. Son los Hijos de Al-Andalus.

 

Rick Leeuwestein y Hicham Ghalbane han capturado cuarenta historias diferentes en Marruecos en diferentes lugares. Hermosas familias marroquíes-andaluzas han compartido sus historias personales, recuerdos e historia a través de encuentros y conmovedoras conversaciones. Pronto se publicará una película oficial.

Bridge2Connect hierna “B2C” te noemen, zal al het mogelijke doen om het bezoek van onze filmvoorstellingen naar wens te laten verlopen en de veiligheid van de bezoeker optimaal te waarborgen. Daarom dient de bezoeker van deze bioscoop de navolgende regels in acht te nemen:


Fatsoens- en gedragsnormen

1A. Gedurende zijn/haar verblijf in de bioscoop dient de bezoeker zich in overeenstemming met de openbare orde, de goede zeden en de algemene regels van fatsoen te gedragen. De bezoeker is in dit verband verplicht de door de als zodanig herkenbare functionarissen van de bioscoop gegeven aanwijzingen en instructies terstond en stipt op te volgen. Indien het redelijk oordeel van een leidinggevend functionaris van de bioscoop, de bezoeker op enigerlei wijze in strijd is met de aangegeven normen, aanwijzingen of instructies handelt, kan de bezoeker de verdere toegang tot de bioscoop worden ontzegd dan wel door de politie worden verwijderd, zonder dat de bezoeker enig recht op vergoeding van zijn/haar toegangsbewijs geldend kan maken. 1B. In de bioscoop gelden in het bijzonder de navolgende fatsoens- en gedragsregels: De bezoeker in dronken of aangeschoten toestand dan wel met een storend of liederlijk gedrag zal de toegang tot de bioscoop worden ontzegd. Tijdens de voorstelling wordt de bezoeker vriendelijk verzocht andere bezoekers niet te hinderen door luidruchtig of anderszins ongepast gedrag. Een als zodanig herkenbare functionaris van de bioscoop is bevoegd de bezoeker, die zich aan dergelijk gedrag schuldig maakt, tijdens de voorstelling uit de bioscoopzaal te verwijderen Bij het betreden van de bioscoopzaal is de bezoeker verplicht goede nota te nemen van diverse nooduitgangen. In geval van evacuatie wordt de bezoeker verzocht de aanwijzingen en instructies van het als zodanig herkenbare bioscooppersoneel en dit terstond op te volgen. Het is de bezoeker verboden zijn/haar voeten te doen steunen op de rugleuning van de stoel voor de bezoeker.


Toegang en tickets

2A. Zonder een geldig toegangsbewijs is het de bezoeker niet toegestaan een voorstelling bij te wonen. De bezoeker wordt verzocht zich tijdig te melden bij de ticketcontrole. Het ticket dient te worden getoond bij binnenkomst van de zaal en/of wanneer een personeelslid van B2C of daarom vraagt. 2B. 15 minuten ná aanvangstijd wordt er geen toegang meer verleend tot de voorstelling. Bij weigeren van de toegang draagt de bezoeker zelf het risico voor eventueel gemaakte kosten (zoals bv het ticket en/of reiskosten) . 2C. Bij aankoop van tickets dienen kortingskaarten en vouchers , die recht geven op een korting of speciale aanbieding, direct worden voorgelegd aan de cassiere zodat dit direct verrekend kan worden. 2D. 15 minuten ná aanvang van de laatste voorstelling sluit de kassa en kunnen er geen tickets meer worden gekocht. 2E. De minimum leeftijd voor het bezoeken van onze voorstellingen is 24 maanden. Bij sommige speelfilms geldt een leeftijdgrens, beter bekend als de kijkwijzer. Voor voorwaarden zie www.kijkwijzer.nl. Bij voorstellingen met een kijkwijzer van 16 jaar geldt een legitimatieplicht. Iedereen jonger dan 16 jaar wordt de toegang geweigerd. B2C is hiertoe wettelijk verplicht. Al het bioscooppersoneel heeft het recht om de bezoeker hierop te wijzen en toegang te weigeren indien de bezoeker niet aan de wettelijke verplichting voldoet. 2F. Een aankoop kan in principe niet worden geannuleerd of omgeruild. Indien je uiterlijk één uur voor aanvangstijd van de voorstelling contact opneemt met de bioscoop waarvoor je tickets hebt gekocht dan kun je een coulanceverzoek indienen. Je kunt hiervoor een mail sturen, met je E-tickets bijgevoegd, naar info@bridge2connect.com Let op: het is niet mogelijk om een coulanceverzoek in te dienen ná aanvangstijd van de voorstelling waar de tickets voor zijn gekocht.

Verboden

3. Het is de bezoeker verboden: * in de bioscoop goederen, van welke aard dan ook, te koop aan te bieden, dan wel kosteloos te verschaffen; * (huis)dieren de bioscoop in te brengen; * eigen etenswaren en/of (alcoholische) consumpties in de bioscoop mee te brengen; * naar het oordeel van een functionaris van de bioscoop gevaarlijke en/of voor de bezoekers hinderlijke voorwerpen of stoffen de bioscoop in te brengen c.q. met zich mee te voeren; * om foto-, video-, film- en andere opnameapparatuur dan wel telefoontoestellen of andere middelen van draadloze communicatie in de bioscoop te gebruiken voor opnames van de voorstelling zonder voorafgaande toestemming van een leidinggevend functionaris van de bioscoop. De als zodanig kenbare functionarissen van de bioscoop zijn bevoegd afgifte van de eventueel aangetroffen apparatuur te vorderen, opnames te wissen en deze gedurende het verblijf van de bezoeker in de bioscoop in bewaring te nemen. Bij weigering van medewerking kan de bezoeker de (verdere) toegang tot de bioscoop worden ontzegd; * Te roken in de bioscoop Hieronder valt zowel (elektrische) sigaretten als elk ander rookwaar.

Veiligheid

4. In bijzondere gevallen, waarin de algemene veiligheid zulks redelijkerwijs vereist, kan een leidinggevende functionaris van de bioscoop inzage verlangen in door de bezoeker meegevoerde (hand)bagage. In geval van weigering van de medewerking kan de bezoeker de (verdere) toegang tot de bioscoop worden ontzegd zonder dat de bezoeker enig recht heeft op restitutie van de prijs van het toegangsbewijs.

Aansprakelijkheid

5. Het verblijf van de bezoeker in de bioscoop is voor zijn/haar eigen rekening en risico. De bioscoop is nimmer aansprakelijk voor de door de bezoeker geleden schade wegens verlies en/of diefstal van persoonlijke eigendommen.

Andere voorwaarden

6. De toepasselijkheid van bovenvermelde bezoekersvoorwaarden laat onverlet de eventueel (toekomstige) toepasselijkheid van andere algemene voorwaarden en/of regelingen van de bioscoop.

bottom of page